MenuZoekenEmail

Jeugdteam Ambacht en Sociaal Wijkteam Ambacht gaan verder als Sophia Sociaal Team

Het Jeugdteam Ambacht en het Sociaal Team Ambacht gaan samen verder als het Sophia Sociaal Team. Het Sophia Sociaal Team is er voor inwoners van Ambacht van – 9 maanden tot 100 jaar. De medewerkers van het Sophia Sociaal Team kennen Ambacht op hun duimpje. Zij geven informatie en advies, hulp en ondersteuning aan inwoners van alle leeftijden met vragen over opvoeden, opgroeien, wonen, school, werk, geldzaken, relaties, zorg en gezondheid. Onze professionals helpen zowel bij korte vragen als bij vragen waarbij er wat meer de tijd nodig is om tot een oplossing te komen. Het team, samengesteld uit verschillende specialisten, zoekt mee naar een passend antwoord op vragen zodat inwoners op eigen kracht weer verder kunnen. Soms is er ondersteuning nodig van andere organisaties. Het Sophia Sociaal Team dan trekt samen deze organisaties op om ervoor te zorgen dat er passende hulp en ondersteuning wordt geboden.

Nieuwe website

Bij een nieuw 0-100 team hoort ook een nieuwe website! In het voorjaar van 2023 zal er een nieuwe website worden gelanceerd. Het Sophia Sociaal Team is hard bezig met het bouwen van deze nieuwe website, boordevol informatie over hulp en ondersteuning voor Ambachters van alle leeftijden! Zodra de gloednieuwe website de lucht ingaat zullen we inwoners van Ambacht hierover informeren op verschillende manieren, zoals via een artikel in de plaatselijke krant. Tot die tijd kunt op deze website het antwoord op uw vragen vinden. Kunt het antwoord op uw vraag niet vinden, bel of mail ons gerust! 

Alle nieuwsitems

28-10-21

De Huiskamer van de Wijk!

In de Huiskamer van de Wijk kunt u terecht voor hulp en ondersteuning en vragen over geldzaken, inburgering en huurzaken. Daarnaast kunt u samen met of voor uw buurtbewoners iets organiseren in deze kamer voor de buurt. En dat allemaal super dichtbij huis, namelijk op het Banckertplein (even zijde)

31-05-21

Wijziging bereikbaarheid teams

Vanaf 01-06-2021 zijn de teams weer bereikbaar van 9.00 uur tot 17.00 uur

15-07-20

Gratis hulp bij betalingsachterstanden

Er kan iets in het leven gebeuren waardoor een betalingsachterstand of schuld ontstaat.

27-05-20

Contact met het jeugdteam of het sociaal wijkteam?

8890 gem. HIA infographic t.b.v. Jeugdteam en Sociaal Wijkteam DEF HR totaal

04-05-20

Jeugdteam en Sociaal Wijkteam Ambacht zijn gesloten op 5 mei

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd na de tweede wereld oorlog.

I.v.m. deze dag zijn het Jeugdteam Ambacht en het Sociaal Wijkteam Ambacht niet aanwezig.

29-04-20

Corona en geldzaken

Wilt u informatie over financiële zaken tijdens deze coronacrisis? Of heeft u financiële problemen en wilt u weten welke voorzieningen en/of regelingen er zijn in deze regio? De SDD heeft speciaal een handige pagina aangemaakt over corona en geldzaken. Die kunt u vinden via: https://www.socialedienstdrechtsteden.nl/coronaengeldzaken.

24-04-20

Gewijzigde dienstverlening tot 20 mei 2020

Naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen dinsdag 21 april informeren wij u over onze openingstijden en bereikbaarheid.

06-04-20

Update dienstverlening vanuit Sociaal Wijkteam en Jeugdteam i.v.m. Corona Virus

In de afgelopen week is duidelijk geworden dat de maatregelen, genomen door het kabinet worden verlengd tot tenminste dinsdag 28 april 2020.

03-04-20

Corona

0001

13-12-19

Wijziging van het inloopspreekuur Sociaal Wijkteam in de Blije Borgh per 23-12-2019

Met ingang van 23 december 2019 komen de inloopspreekuren in de Blije Borgh te vervallen.

05-12-18

MEE Mantelzorg expertisecentrum

Het expertisecentrum is dagelijks geopend. Het wordt zowel digitaal als fysiek dagelijks van 9.00-17.00 uur bemand.

10-10-18

Zet de Meldcode nu in!

Sociaal Wijkteam & Jeugdteam Ambacht organiseren samen met Veilig Thuis een bijscholing over de Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermihandeling

10-10-18

Zet de Meldcode nu in!

Sociaal Wijkteam & Jeugdteam Ambacht organiseren samen met Veilig Thuis een bijscholing over de Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermihandeling

26-06-18

Bloei

Bloei biedt in Hendrik-Ido-Ambacht een zeer divers aanbod in leerzame, creatieve en ontspannende workshops, cursussen en lezingen.

17-04-18

Spreekuur Jeugdteam Ambacht

Tijdelijke aanpassing spreekuur Jeugdteam Ambacht

21-08-17

Zomerparkdag 2017

Zomerparkdag thumbnail