MenuZoekenEmail

Jeugdteam Ambacht en Sociaal Wijkteam Ambacht gaan verder als Sophia Sociaal Team

Het Jeugdteam Ambacht en het Sociaal Team Ambacht gaan samen verder als het Sophia Sociaal Team. Het Sophia Sociaal Team is er voor inwoners van Ambacht van – 9 maanden tot 100 jaar. De medewerkers van het Sophia Sociaal Team kennen Ambacht op hun duimpje. Zij geven informatie en advies, hulp en ondersteuning aan inwoners van alle leeftijden met vragen over opvoeden, opgroeien, wonen, school, werk, geldzaken, relaties, zorg en gezondheid. Onze professionals helpen zowel bij korte vragen als bij vragen waarbij er wat meer de tijd nodig is om tot een oplossing te komen. Het team, samengesteld uit verschillende specialisten, zoekt mee naar een passend antwoord op vragen zodat inwoners op eigen kracht weer verder kunnen. Soms is er ondersteuning nodig van andere organisaties. Het Sophia Sociaal Team dan trekt samen deze organisaties op om ervoor te zorgen dat er passende hulp en ondersteuning wordt geboden.

Nieuwe website

Bij een nieuw 0-100 team hoort ook een nieuwe website! In het voorjaar van 2023 zal er een nieuwe website worden gelanceerd. Het Sophia Sociaal Team is hard bezig met het bouwen van deze nieuwe website, boordevol informatie over hulp en ondersteuning voor Ambachters van alle leeftijden! Zodra de gloednieuwe website de lucht ingaat zullen we inwoners van Ambacht hierover informeren op verschillende manieren, zoals via een artikel in de plaatselijke krant. Tot die tijd kunt op deze website het antwoord op uw vragen vinden. Kunt het antwoord op uw vraag niet vinden, bel of mail ons gerust! 

Alle nieuwsitems

07-07-17

Beperkte bereikbaarheid tijdens de zomervakantie

Tijdens de zomervakantie is het Sociaal wijkteam en het jeugdteam alleen 's ochtends telefonisch bereikbaar.

02-06-17

Kom uit de geldzorgen

Heeft u geldzorgen of schulden? Of vindt u het lastig om met geld om te gaan? De Sociale Dienst Drechtsteden kan u helpen met uw geldproblemen.

09-03-17

Bijeenkomst: Autisme en vriendschap

Tijdens deze avond wordt aandacht besteed aan waarom het belangrijk is om vriendschappen aan te gaan. De avond is bedoeld voor jongeren met autisme tussen de 12 - 25 jaar (IQ boven 80) en/of ouders van deze jongeren en (jeugd)professionals.

09-12-16

Hoge zorgkosten, laag inkomen?

Een goede zorgverzekering is belangrijk. De gemeenten in de Drechtsteden vinden dat iedereen met een laag inkomen ook een goede zorgverzekering verdient.

06-09-16

dementie en ondersteuning

Het Sociaal Wijkteam Ambacht vindt het belangrijk dat u als inwoner zo lang mogelijk mee kunt doen in de samenleving.

19-08-16

Sociaal Raadslieden in Cascade

In Cultureel Centrum Cascade treft u niet alleen het Sociaal Wijkteam aan, maar ook de sociaal raadslieden.

31-07-16

wie bellen bij crisis?

De zorg is in Nederland sinds 2015 anders georganiseerd. Ook sommige telefoonnummers van crisisdiensten zijn veranderd.
De belangrijkste telefoonnummers op een rij:

07-08-15

een veilig thuis

Heeft u te maken met geweld in huiselijke kring of kindermishandeling en u wilt hulp of advies?