Corona en geldzaken

Aantal keer bekeken 1093 Geplaatst: woensdag, 29 april 2020

Corona
Wilt u informatie over financiële zaken tijdens deze coronacrisis? Of heeft u financiële problemen en wilt u weten welke voorzieningen en/of regelingen er zijn in deze regio? De SDD heeft speciaal een handige pagina aangemaakt over corona en geldzaken. Die kunt u vinden via: https://www.socialedienstdrechtsteden.nl/coronaengeldzaken.

Wilt u zelf aan de slag met het regelen van uw geldzaken? Op www.socialedienstdrechtsteden.nl/coronaengeldzaken vindt u informatie met tips en advies. Wilt u liever een persoonlijk advies? Dat kan via de Adviseurs Geldzaken van de Sociale Dienst Drechtsteden of via het Sociaal Wijkteam van Hendrik-Ido-Ambacht.

Bent u zelfstandig ondernemer en heeft u, als gevolg van de coronacrisis tijdelijke inkomensondersteuning nodig? Misschien komt u dan in aanmerking voor tijdelijke inkomensondersteuning.

Had u al geldproblemen en weet u nu helemaal niet meer hoe u de eindjes aan elkaar moet knopen? Dan kunt u schuldhulpverlening aanvragen.

Heeft u nog geen schulden, maar een laag inkomen en weinig vermogen? Dan komt u misschien in aanmerking voor financiële ondersteuning. Heeft u niet genoeg geld om rond te komen? En komt u ook niet in aanmerking voor een andere voorziening of uitkering? Dan heeft u misschien recht op een bijstandsuitkering.

Corona-regelingen
Er is een aantal regelingen waar u als inwoner mogelijk een beroep op kunt in deze tijden. Vaak is het even zoeken waar deze informatie te vinden is en voor wie de regeling geldt. In de bijlage vindt u onze flyer met wat praktische informatie over de meest voorkomende Corona-regelingen.