MenuZoekenEmail

Gratis hulp bij betalingsachterstanden

Aantal keer bekeken 2068 Geplaatst: woensdag, 15 juli 2020

Gratis

Er kan iets in het leven gebeuren waardoor een betalingsachterstand of schuld ontstaat.

Wat de oorzaak ook is: het is nooit fijn. Het zorgt vaak voor stress en onzekerheid. Tijdens deze coronacrisis misschien wel meer dan ooit. De gemeente Hendrik-Ido-Ambacht wil inwoners met financiĆ«le zorgen helpen. U kunt daarom bij het sociaal wijkteam terecht voor een gratis gesprek met medewerker Ali Kocak.  

Wacht niet te lang 

Veel mensen wachten te lang voordat ze hulp zoeken. Gemiddeld wacht een Nederlander met een betalingsachterstand of schulden 5 jaar voordat hij aan de bel trekt. Boetes, aanmaningen en incassokosten kunnen zorgen dat het bedrag in die 5 jaar 10 keer zo hoog wordt. En dat is zonde. 

Voor wie is de hulp bedoeld? 

Voor iedereen die een betalingsachterstand heeft. Bijvoorbeeld bij het betalen van uw zorgpremie. Iedereen die zes maanden of langer geen zorgpremie betaalt, wordt door de zorgverzekeraar aangemeld bij het CAK voor de wanbetalersregeling. Misschien wilt u hulp bij een afmelding bij het CAK. Of heeft u misschien andere betalingsachterstanden? Wij willen u helpen uw geldzaken weer op orde te krijgen.  

Wat voor hulp krijg ik? 

U kunt een afspraak maken met Ali Kocak van het sociaal wijkteam. Hij luister naar uw verhaal en kijkt samen met u naar uw financiĆ«le situatie. Hij geeft u tips, zoekt uit waar u recht op heeft en legt contact met andere organisaties als u dat wilt. Door in gesprek met u te gaan kan hij een plan maken dat past bij uw situatie. 

Afspraak maken? 

Voor een gesprek met meneer Kocak kunt u een afspraak maken via: 

  • Telefoon/whatsapp:06 - 52 87 51 65