MenuZoekenEmail

Respijtzorg: dagbesteding jongeren

Respijtzorg: dagbesteding jongeren
No video selected.
Bent u mantelzorger voor een kind of jongere? Wij helpen u om even op adem te komen.

Soms heeft iemand met een beperking behoefte aan dagbesteding, maar is er (nog) geen indicatie. Het komt ook voor dat een indicatie voor dagbesteding is afgewezen, terwijl een cliënt daar voor een korte periode wel behoefte aan heeft. Dit noemen we ‘respijtzorg’ of ‘overbruggingszorg’.

Wie bieden respijtzorg?
Syndion biedt met ingang van 2019 deze vorm van ondersteuning aan, in samenwerking met de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht.

Voor wie is respijtzorg bedoeld?
Respijtzorg is bedoeld voor (jong) volwassenen met een verstandelijke beperking of NaH (Niet-aangeboren Hersenletsel). Zij zijn cliënt van Syndion en wonen in Hendrik-Ido-Ambacht. De cliënt heeft (nog) geen indicatie voor dagbesteding. U kunt daarbij onder andere denken aan de volgende situaties:

  • een cliënt heeft een indicatie aangevraagd, maar de aanvraag is nog niet afgehandeld; een cliënt is net van school af, maar is nog niet zo ver dat hij of zij al door kan stromen richting een reguliere baan. Er is een tussenstap nodig om hier naartoe te groeien;
  • een cliënt is uitgevallen op school en er is nog geen duidelijkheid over een vervolg. Wel is er behoefte aan zinvolle daginvulling;
  • een cliënt is uitgevallen op het werk, omdat in de praktijk blijkt dat hij of zij meer begeleiding nodig heeft op het werk. Voor dagbesteding of begeleid werken is echter nog geen indicatie.

Respijtzorg is er om de cliënt op te vangen, maar geeft ook een ouder of mantelzorger tijd om even bij te komen. Bent u mantelzorger voor een (jong) volwassene met een beperking? En heeft hij of zij door omstandigheden (nog) geen daginvulling? Dan kan onze respijtzorg u helpen om even op adem te komen.

Aanmelden
Hebt u interesse in deze voorziening? Neem dan contact op met het Cliëntservicebureau van Syndion (T 0183 65 11 55 of clientservicebureau@syndion.nl). Samen met u kijken zij of deze voorziening bij uw situatie past.