Participatieplekken

No video selected.

Houdt uw handicap of ziekte u thuis en vraagt u zich af of dat niet anders kan? Dan is een  participatieplek misschien iets voor u!

Bij u in de buurt kunt activiteiten doen die bij u passen. U kunt bijvoorbeeld tuinen onderhouden, in de keuken helpen met koken, spullen repareren, in de winkel staan of dieren verzorgen. Voor iedereen zit er iets bij. Doe ook mee en ga aan de slag op een zogenaamde ‘participatieplek’.

Wat brengt een participatieplek u?
Op een participatieplek doet u ervaring op binnen een veilige omgeving, bij een bedrijf dat u graag begeleidt. U kunt veel leren en soms ook een opleiding doen. Het voelt goed om samen met anderen iets nuttigs te doen en daarvoor waardering te krijgen. U kunt laten zien wat u kunt en wie u bent. Het is vrijwillig, dus u wordt niet betaald.

Hoe komt u aan een participatieplek?
Een particpatieplek vindt u  in onze gemeente via Ambachtse Bedrijven. Hebt u interesse in een participatieplek? Dan voert Ambachtse Bedrijven een gesprek met u. Zij kijken voor u naar een geschikte participatieplek bij een leerwerkbedrijf in Ambacht of elders in de regio. Dat doen zij namens de gemeente.

In Hendrik-Ido-Ambacht vindt u twee leerwerkbedrijven. Dat zijn Visser Groenzorg en Ambachtse Bedrijven. Maar in de regio zijn er nog veel meer leerwerkbedrijven, waarbij u verschillende dingen kunt doen en leren. U vindt meer informatie op de website van de Sociale Dienst Drechtsteden

Interesse?
Neem dan contact op met Mirjam de Haas van Ambachtse Bedrijven. Dat kan via m.dehaas@ambachtsebedrijven.nl of bel naar (078) 611 48 88.