MenuZoekenEmail

Vervoer op maat

No video selected.

Hebt u door een ziekte of handicap moeite om u te verplaatsen? Kunt u geen gebruik meer maken van het openbaar vervoer of bent u slecht ter been? Dan kijkt de Sociale Dienst Drechtsteden met u naar een oplossing die het best bij u past. Dat kan zijn:

  • Een individueel vervoersmiddel waarmee u  zelfstandig op pad kunt, zoals een scootmobiel of een speciaal aangepaste fiets;
  • Reizen in de regio met de Drechthopper.

U kunt een aanvraag doen voor een gesprek met een Wmo-consulent van de Sociale Dienst Drechtsteden of contact opnemen met hun klantenservice. Hebt u een vervoersvoorziening nodig voor uw werk? Informeer dan bij de bedrijfsvereniging of ga naar het UWV.

Vervoerspas
Om met de Drechthopper te reizen hebt u een vervoerspas nodig. Iedereen die 75 jaar of ouder is , kan gebruik maken van de Drechthopper. Wanneer u jonger bent dan 75 jaar hebt u een (medische) indicatie nodig voor een vervoerspas. Dit wordt in het gesprek met de Wmo-consulent bepaald.

Hebt u een vervoerspas op basis van een medische indicatie, dan betaalt u vanaf 1 januari € 0,13 per kilometer met een minimum van € 0,50 per reis. U betaalt met een 75+ pas € 0,39 per kilometer met een minimum van € 1,50 per reis.

Aanvragen

Op de pagina Formulieren van de Sociale Dienst Drechtsteden vindt u de aanvraagformulieren voor een 75+ vervoerspas en om een gesprek met een Wmo-consulent aan te vragen, indien u in aanmerking wilt komen voor een vervoerspas op basis van een medische indicatie. U kunt ook met de klantenservice bellen.

Declareren
Hebt u een indicatie voor individueel taxivervoer? En hebt u taxikosten gemaakt? Op de pagina Formulieren vindt u een declaratieformulier.

Eigen bijdrage
Voor een individueel vervoermiddel betaalt u een eigen bijdrage. De hoogte ervan is afhankelijk van verschillende zaken. Meer informatie hierover vindt u bij het Centraal Administratie Kantoor.
Voor collectief vervoer betaalt u geen eigen bijdrage.